Logo Kinderkroon

Kinderopvang

De kinderopvang in Tubbergen werkt met groepen van dezelfde leeftijd, horizontale groepen. De babygroepen zijn gevestigd op de eerste verdieping van de locatie. Er is een stamlokaal voor baby’s  voor 0 en 1 jarigen en er is een apart stamlokaal voor de leeftijd van ruim 1, bijna 2 jaar. De kinderen kunnen in de groepsruimte volop kruipen, ontdekken en leren.

De peutergroep voor 2 en 3- jarigen is gevestigd in een stamlokaal  op de begane grond. Aangrenzend is een ruime hal, voorzien van een echte boom met hut, waarbij kinderen naar hartenlust kunnen bouwen, spelen en ontspannen. In de hal worden groepsactiviteiten zoals poppenkast, dans en toneel- en bewegingsvrije activiteiten aangeboden.  Peuters kunnen hun eigen spel ontdekken zonder rekening te hoeven houden met bijv. kleine kinderen.

De peutergroep gaat wekelijks op de maandagochtend gymmen bij basisschool De Wiekslag. Het gymmoment staat onder leiding van Sandra Albers. Zij is professioneel instructrice peutergym. In dit gezellige en sportieve uur doen de peuters spelenderwijs allerlei activiteiten waarbij ze zich bewust worden van hun eigen lichaam. De kosten hiervoor moeten apart betaald worden via De KinderKroon
 
Kinderopvang in Fleringen en Manderveen staan in het teken van kleinschaligheid. In zowel Fleringen als Manderveen is er 1 verticale kinderopvanggroep. Kinderen van 0 t/m 3 jaar zitten bij elkaar in de groep. Hierdoor leren kinderen rekening te houden met elkaar en worden gestimuleerd in hun sociale vaardigheden. Jonge kinderen kunnen van oudere kinderen leren en het oudere kind leert de jonge kinderen te helpen in het uitvoeren van kleine taken. Dit vergroot het saamhorigheidsgevoel in de groep.

Door tevens gebruik te maken van de naastgelegen peuteropvangruimte, is er de mogelijkheid om op gezette tijden horizontale groepen te creëren. Hierdoor kan het aanbod van activiteiten nog beter afgestemd worden op de leeftijd, het ontwikkelingsniveau en de interesses van de kinderen.